Gebruikersgroepen beheren op je Enshrouded-server
Met Enshrouded kun je spelers via de optie User Groups in het bestand enshrouded_server.json verschillende rollen met eigen rechten geven, vooral voor serverbeheer.
Instellingen voor gebruikersgroepen
| Instelling | Beschrijving |
|---|---|
name | De naam van de gebruikersgroep. |
password | Het wachtwoord waarmee spelers inloggen als lid van de groep. Wil je bijvoorbeeld als admin inloggen, dan join je je server met het adminwachtwoord (Zo word je admin op je Enshrouded-server). |
canKickBan | Toegestane waarden: true of false Leden van de groep mogen spelers kicken en bannen. |
canAccessInventories | Toegestane waarden: true of false Leden van de groep mogen kisten, werkstations en andere opslag gebruiken. |
canEditWorld | Toegestane waarden: true of false Leden van de groep mogen de wereld en het terrein buiten bases aanpassen. |
canEditBase | Toegestane waarden: true of false Leden van de groep mogen het terrein en bouwwerken binnen bases aanpassen. |
canExtendBase | Toegestane waarden: true of false Leden van de groep mogen vlamaltaren plaatsen, vlammen doven en bases upgraden. |
reservedSlots | Het aantal plekken dat wordt gereserveerd voor spelers in deze groep. |
Hieronder een voorbeeld van instellingen voor de groepen "Default" en "Admin":
"userGroups": [
{
"name": "Default",
"password": "",
"canKickBan": false,
"canAccessInventories": true,
"canEditWorld": true,
"canEditBase": true,
"canExtendBase": true,
"reservedSlots": 0
},
{
"name": "Admin",
"password": "AdminPassword123",
"canKickBan": true,
"canAccessInventories": true,
"canEditWorld": true,
"canEditBase": true,
"canExtendBase": true,
"reservedSlots": 0
}
]
Gebruikersgroepen openen en beheren
- Log in op het Game Control Panel.
- Stop je Enshrouded-server.
- Klik op Configuration Files in het menu van het Game Panel.
- Open
enshrouded_server.jsonmet de Text Editor. - Scroll naar de sectie
userGroupsin het configuratiebestand en voer je wijzigingen door. Je kunt naar wens gebruikersgroepen toevoegen of verwijderen. - Klik op Save & Exit.